348
6/07/2014, 20:23

Bozcaada Organik Tarım Sertifika Denetlemeleri Tamamlandı


Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı tarafında Gökçeada ve Bozcaada Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi Kapsamında desteklenen Organik Tarım yapan üreticilerin Sertifika Denetlemesi bu yıl da gerçekleşti.

Kontrol ve Sertifika Kuruluşu olan CERES, 23-27 Haziran 2014 tarihleri arasında Proje Danışman Şirketi SARP ORGANİZASYON eşliğinde; 58 Bağ, 49 Zeytin Üreticisi ve 12 Arı Yetiştiricisinin kontrolleri gerçekleştirildi.

Her yıl Projedeki üreticilerin statülerinin yükseldiği projede, “Geçiş Süreci” ‘nin tamamlanması halinde ORGANİK ADA olma yolunda ilerleyen Bozcaada da kolaylıkla ve istenilen miktarda Organik Üzüm, Organik Zeytin ve Organik Bal bulabilmek ve tedarik etmek daha da kolaylaşacak.

Üç yıl önce Ada genelinde sadece 7 üretici Organik Tarım Sertifikasına sahip iken, Bozcaada İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün üstün çabaları ve Danışmanlık Şirketinin destekleriyle geçen yıl 38’ye yükselen Organik Tarım Üreticilerinin sayısı bu yıl ki kontroller sonucu daha da yükseleceği tahmin ediliyor.





 

 

Diğer Yazılar

Tüm Yazılar...